Zengraver Zrenjanin

Graviranje momka iz Zrenjanina – oličenje umetničke kreativnosti

Graviranje – umetnost ili zanat? Najraniji nalazi graviranja na metalnim pločama potiču iz prvog veka nove ere. Ljudi su oduvek sebe izražavali na ovaj način. Vremenom, prerasta u umetnost i dobija novi pravac u kojem talenat ima veoma važnu ulogu. Graviranje se na antičkim zlatnim prstenovima i drugim predmetima izrađivalo udubljivanjem i kombinacijom posebnih tehnika. Danas je to mnogo lakše, ali kreativnost i umešnost su preduslov za uspešno bavljenje ovom umetnošću.

Dan zaljubljenih

primer-zengraverPosetili smo momka iz Mužlje Zoltana Kontera koji se bavi graviranjem, i kako kaže, može sve vaše poruke i osećanja preneti na predmete od stakla ili na nakit kao što su prsten ili narukvica. To je originalan način da upotpunite poklon koji ste nekome namenili za Dan zaljubljenih ili neku drugu priliku.

Graviranje na pleksiglasu

Ovaj način graviranja pruža različite mogućnosti dizajniranja. Posebno je pogodno za reklamne panoe ili dekorisanje pokrivenih delova dvorišta, garaža ili pregradnih zidova.

Graviranje stakla

Idealno je za brendiranje proizvođača vina ili rakije ali radi se i na velikim staklenim površinama sa različitim motivima, objasnio nam je Zoltan. Mnogi zrenjaninski ali i beogradski lokali imaju pečat ovog umetnika čiji asortiman predmeta na kojima radi raste iz dana u dan.

Primeri njegovog ručnog rada:

zengraver-winston zengraver-primer-staklo

Komentari