Exilis-tehnologija-podmladjivanja-i-zatezanja-koze

Exilis – tehnologija podmlađivanja i zatezanja kože

Exilis – nova reč u svetu estetske terapije. Mnogi, kojima godine ili gojaznost počinju da utiču na izgled, razmišljaju o estetskim tretmanima. Zrenjanin, poput svetskih metropola, ima polikliniku u kojoj se pored mnogih drugih estetskih tretmana, rade i “exilis” tretmani. Podmladite se, jer je zetezanje kože lica, vrata i drugih delova tela na ovaj način potpuno bezbedno, lako i svakom pristupačno!

Šta je exilis tehnologija i koje estetske metode postoje objašnjava nam dr Dragana Dujin Bajat spec.dermatovenerolog.

Exilis – najefikasnija estetska metoda

Exilis radiofrekventna terapija (RF) je najbrža, najefikasnija, neinvazivna estetska tehnologija danas. Radiofrekvencom, za razliku od drugih aparata, monopolarnim talasima prodire se 2,5cm u masne naslage. Na Exilis aparatu se može  postići dubinsko topljenje, a zatim u istom tretmanu i zatezanje kože, što je velika prednost u odnosu na običnu liposukciju jer ne ostaje višak kože.

prednosti-terapije-kozePrednosti  Rf terapije:

 • Smanjuje bore i zateže kožu
 • Efikasno smanjuje obim tela
 • Daje dugoročne rezultate
 • Bezbolno, bezbedno i neinvazivno

Efekti Rf terapije na licu (kolagen indukciona tehnologija podmlađivanja)

 • Povećavanje produkcije kolagena
 • Redukcija bora
 • Remodelizacija lica
 • Zatezanje kože
 • Mekan, baršunast i mladalački ten

Kolagena vlakna trostruke helixoidne strukture, bivaju pogođena zagrevanjem čime otpočinje proces rasplitanja. Udruženo dejstvo fokusiranih monopolarnih Rf talasa i terapijskih UZ talasa dovodi do mehaničkih promena na kolagenim vlaknima, disocirajući ih brzo i efikasno. Time otpočinje prirodni proces obnavljanja i aktivacije fibroblasta na intenzivnu produkciju novih kolagenih vlakana. Struktura kože je obnovljena i dopunjena novim kolagenom.


Efekti  Rf terapije na telu
(dvostruko energetska tehnologija oblikovanja tela)

 • Uklanjanje masnih naslaga
 • Smanjenje obima
 • Redukcija celulita
 • Zatezanje kože

Stručno objašnjenje exilis metodezatezanje kože tela

Exilis je patentirana tehnologija kojom se postiže kontrolisano dubinsko zagrevanje tkiva kroz simultanu aplikaciju radiofrekventne struje, terapijskog ultrazvuka i dodatnog sistema hlađenja tkiva. Mehanički efekat terapijskog UZ, koji je za razliku od kavitacionog bezbedan, prodire samo do nivoa subkutanog masnog tkiva i omogućava separaciju grupisanih masnih ćelija unutar lobusa masti, delujući na fibrozno tkivo koje ih okružuje. Terapijski UZ povećava permeabilnost zidova masne ćelije bez narušavanja kontinuiteta ćelijske membrane tj. njenog pucanja. To omogućava efikasniji toplotni učinak Rf struje na prirodni metabolički put razgradnje sadržaja masnog tkiva i efikasniju limfnu drenažu njegovih krajnjih produkata. Sadržaji masnih kiselina se pod uticajem Rf struje razlažu na vodu, glicerol i masne kiseline. Voda i glicerol se limfnom drenažom apsorbuju i kasnije podležu bubrežnoj eliminaciji. Slobodne masne kiseline, putem hilomikrona, bivaju transportovane u jetru gde se dalje metabolišu i konvertuju u energiju. Na ovaj način se ubrzava metabolizam zahvaljujući Rf struji.

Stručno predstavljanje exilis aparata

Exilis aparat poseduje dva aplikatora. Manji je zatezanje kože lica, vrata, dekoltea i šaka.Tretmani se mogu raditi na osobama koje nemaju trajna punjenja na licu. Hijaluronski fileri i botoks ne predstavljaju kontraindikaciju. Za postizanje dugotrajnih efekata preporučuju se serije od 4-6 tretmana. Poželjno je posle tretmana kožu tretirati kremama za negu.

Veći aplikator se koristi za ostale regije: nadlaktice, stomak, unutrašnju stranu butina, sedalne jastuke, kolena, muške grudi. U samo 4-6 tretmana postiže se potpuno novi izgled tela. Neophodan je veći unos tečnosti (2-3l) u toku 2 meseca. Malo gojazniji pacijenti će imati bolje rezultate u smanjenju obima, ali do idealnih oblina će morati da ponove tretmane sa minimalnim pauzama od dva meseca. Radom se može obuhvatiti najviše šest regija. U trećoj nedelji posle četvrtog tretmana rezultati su maksimalni. Preporučuje se pauza od 2 meseca i onda se može ponoviti serija od četiri tretmana.

http://poliklinikaradovic.com/

Poliklinika Radović

Komentari