7 kućnih vežbi za lako skidanje kilograma

7 kućnih vežbi za lako skidanje kilograma

Predstavićemo vam sedam vežbi koje možete raditi kod kuće.

Uzimajući u obzir da pored svakodnevnih obaveza, posla, između kuvanja i rađenja domaćih dečijih zadataka, bavljenja kućom i ljubavnim životom, prosečnoj  ženi u Srbiji ne ostaje vremena da se pozabavi sobom.

Bilo bi divno da odete do lokalne teretane i provežbate makar 30 minuta, koliko vam je neophodno da dobijete energiju za sve gore pomenuto.

Shvativši da mnogi od vas nemaju baš motivacije, pronašli smo sedam vežbi, prema preporuci prestižnog magazina Prevention, koje će vam pomoći da u kućnim uslovima najefektnije skinete kilograme.

Prva od vežbi je preskakanje konopca

Ova vežba će vam sagoreti 667-990 kalorija na sat vremena.

Prema istraživanju, preskakanje konopca je vežba koja najbrže sagoreva kalorije a pored toga u velikoj meri angažuje rad mišića ruku i ramena.

Trčanje

Trčanje sagoreva 566-839 kalorija na sat.

Dobra stvar kod ove vežbe je što i za vreme trčanja i posle u toku odmora kalorije nastavljaju da se troše.

Kik-boks

Udarci iz kik-boksa nogama i rukama ispred ogledala, tzv. shadow-boxing troši od 582-864 kalorija na sat. Nešto više kada se izvode na džaku.

Kod ove vežbe pored efikasnog sagorevanja kalorija, uključeni su i svi mišići koji će kod redovnog izvođenja biti zategnuti i definisani.

Sobni bicikl

Vožnja sobnog bicikla sagoreva 498-738 kalorija na sat. Vrlo efikasna vežba kod koje možete pratiti svoj puls i oceniti stanje svoje kondicije.

Ono što je bitno kod trenažnog bicikla je da dobro odredite intezitet vožnje. Ona nikako ne sme biti slaba, kao vozikanje bicikla oko ulice, nego naizmenično treba menjati brzinu od super brzog (na momente) do slabijeg u zavisnosti od vaše kondicije.

Penjanje uz stepenice

Pored skidanja masnih naslaga i trošenja kalorija penjanje uz stepenice je odlična vežba za mišiće nogu i mišiće zadnjice. Sagoreva 452-670 kalorija na sat.

Brzina penjanja može lako da se dozira prema izdržljivosti od lakog penjanja do brzog trčanja.

Eliptički trenažer

Eliptički trenažer ili drugim rečima sobno skijanje, sagoreva od 322 pa čak i do 478 kalorija na sat. Kod ove vežbe menjajte često nivoe težine radi  zanimljivosti.

Joga

Sagoreva 226-335 kalorija na sat. Vežbe joge takođe mogu da se praktikuju za sagorevanje kalorija i masti. Postoje dobri programi joge koje možete pronaći na internetu i koristiti u kućnim uslovima.

Komentari